Spaghetti met gehaktballen

Dit recept komt uit het kookboek van de mafia-serie The Sopranos. Volgens mij is er niets aan het recept veranderd.  Ik ben er alleen niet zeker van of in het originele recept spek gaat. Ik doe het wel. Het geeft net wat meer pit.
Tomatensaus wordt lekkerder als je het even in laat koken. Niet te hard, zachtjes laten pruttelen. Werkt ook bij het recept van de chili.
Je kan de balletjes in tomatensaus heel gemakkelijk in grotere hoeveelheden maken en in porties invriezen.

Wat heb je nodig (de saus)
Kilo tomaten
100 gram gerookt spek (ontbijtspek of bokjes}
2 teentjes knoflook
2 grote of drie kleinere uien
Rozemarijn, Oregano, Tijm,  Zout
1 theelepel sambal oelek of een stukje verse rode peper
Olijfolie
Zout, Zwarte peper

Hoe maak je het (de saus)
Tomaten ontvellen,kroontje eruit en in stukken snijden
Ui en knoflook klein snijden en even 3 minuten zachtjes fruiten in olijfolie
Tomaten, kruiden en sambal erbij
Minimaal drie kwartier rustig laten pruttelen, de saus wordt dikker.

Wat heb je nodig (de ballen)
1,5 pond half om half gehakt (liefst van de slager)
7,5 gram zout (vuistregel is 1 gram zout voor 100 gram vlees)
2 eieren
3 beschuiten of 30 gr paneermeel
1 blaadje verse salie of wat gedroogde uit een potje
Rozemarijn
Oregano
Tijm

Hoe maak je het (de ballen)
Alles bij elkaar gooien, goed kneden en balletjes maken van ongeveer 4 a 5 cm doorsnede.
Ballen rondom bruin bakken en bij de saus doen. Nog een kwartiertje laten garen.

Serveren met spaghetti en vers geraspte Parmezaanse kaas
Om ook aan het groen te voldoen eten wij vaak als voorgerecht een salade. Ik vind het niet lekker om de salade bij de pasta te eten omdat je dan zo´n kledderbende op je bord krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *