Gebakken feta

Onwijs lekker vegetarische hap! Het recept is van Yvette van Boven.

Wat heb je nodig

1 pot geroosterde paprika (ca. 400 gr), in grove repen
1 rode ui, in ringen
300 gr tomaten, in parten
1 el kappertjes
5 el olijfolie
2 tenen knoflook, in schijfjes
150 gr feta
de rasp van 1 citroen
1 rode peper, de zaadjes verwijderd, en fijngehakt
1 el oregano
handvol basilicumblaadjes

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de paprika, uiringen, tomatenparten en de kappertjes in een ovenschaal. Besprenkel met de helft van de olijfolie en alle knoflook en verdeel alle groenten gelijkmatig over de bodem. Leg de plak feta erbovenop in het midden van de schaal. Bestrooi met citroenrasp en de gehakte peper. Schenk de rest van de olijfolie over de schaal en bestrooi met oregano, zout en peper.

Bak 30 minuten of tot de tomaten lekker zoet zijn en de feta mooie bruine puntjes krijgt. Bestrooi met een handvol basilicumblaadjes. Eet met brood