Lasagna

Lasagna aten Carol en ik tijdens 1 van onze eerste afspraakjes. Carol had gekookt. De coq au Vin is wat we aten op de avond dat we verkering kregen.
De lasagna is eigenlijk een ouderwetse bolognesesaus. Die saus vind je in recepten zowel met witte als met rode wijn, wij doen wit.
Je bent er best wat tijd mee kwijt maar het loont de moeite.

Er gaat bechamelsaus in en die is redelijk simpel te maken maar meestal smokkel ik hier met een pakje bechamelsaus (poeder) van Grand Italia

Wat heb je nodig
4 ons rundergehakt
50 gr simpele rauwe ham
Half blikje tomatenpuree (klein blikje)
1 ui
2 peentjes
2 stelen bleekselderij1
1 flinke teen knoflook
Flesje droge witte wijn van 37,5 cl
1 pakje bechamelsaus (Grand Italia) of zelf maken
Halve liter melk
Zakje geraspte oude kaas
Lasagnevellen

Hoe maak je het

Gehakt rullen en alle gesneden groenten even meebakken. Zout en peper er bij en wat tomatenpuree toevoegen. Nog even doorbakken (om de tomatenpuree te ontzuren) en de verwarmde witte wijn erbij gieten.  Deze saus mag nog 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de koekenpan.
Intussen kan je de bechamel maken van het pakje of bechamel maken met bijvoorbeeld dit recept.
Als je alles klaar hebt dan kan je de lasagne gaan bouwen.
Laagje saus, beetje bechamel, wat geraspte kaas en lasangnabladen. Dit herhaal je 3 a 4 keer.
De schaal mag nog 20 minuten in een oven van 180 graden. De eerste 10 minuten dek je de schaal af met aluminium folie. De laatste 10 minuten mag hij lekker bruin worden.
Een groene salade erbij is erg lekker.