Roti met kip en kouseband

Vroeger haalden we regelmatig roti. Vaak van wisselende kwaliteit of je moest  ver rijden voor een goede rotishop. Dan maar proberen om het zelf te maken! Met de Roti zoals hij nu is ben ik wel erg lang bezig geweest omdat de eerste versies niet erg krachtig van smaak waren. Het leuke is dat ik door de jaren heen van verschillende mensen geleerd heb.
Van Kiran leerde ik om de aardappelen eerst even aan te bakken in de olie, dan blijven ze namelijk steviger. Van Geeta kreeg ik eens echt goede Massala uit Suriname waardoor ik kritischer werd op de kwaliteit van de Massala. En ik denk dat Warung Mini in Den Haag een beetje Koenjit door de kouseband doet. Ik vind het lekker dus doe ik dat braaf na.
Het is wel wat werk maar aan de andere kant, als je het centrum van Den Haag in moet om je Roti te scoren ben je ook de nodige tijd kwijt.

Wat heb je nodig
4 Roti vellen (bij Xotus in de koeling of bij de rotishop)
5 aardappelen
Kip (poten, bouten of filet)
1 teen knoflook
1 flinke ui
1 Madame Jeanet peper
Massala
Bouillonblokje van Maggi (die kleine vierkante)
zout en peper
Olie

Kouseband
Ui
1 teen knoflook

2 gekookte eieren
Surinaamse sambal (Mme Jeanet)

Hoe maak je het