Hele simpele nasi. Heel lekker en met van alles uit te breiden. Ik maak er vaak een simpele tjaptjoy bij voor de nodige groente.
Nodig:
- Ongeveer 575 gr. afgekoelde witte rijst (gebruik geen pandan rijst want die blijft te nat)
- 2 kippenbouillon blokjes
- Een bosje lente ui
- 1 ui
- 2 ons gekookte ham in plakjes
- Peper/zout
- 2 tenen knoflook
- 4 a 5 eieren
Bereiden:
De rijst kook je van tevoren in 1 bouillonblokje. Uitspreiden op een theedoek en pas gebruiken als hij afgekoeld is
Laat een wok goed heet worden en doe er olie in. Zonnebloem-, arachide-, of rijstolie kan allemaal. Geen olijfolie want die kan de hoge temperatuur niet aan. Probeer de wok zo heet mogelijk te houden terwijl je de nasi maakt.
Gooi de eieren in de olie en rul ze net zoals gehakt.
Ui en knoflook erbij.
Na 1 a 2 minuten de ham en de lente ui.
Tweede bouillonblokje er in verkruimelen en dan de rijst toevoegen.
Als alles op temperatuur is direct opdienen. Lekker!