Taboulé

Taboule hebben we leren kennen op vakantie in Frankrijk. Je ogen uitkijken in die megagrote hypermarche’s en bij de tent komen met een bakje couscoussalade dat Taboule heet. Lekker, maar in Nederland niet te krijgen. Dan maar zelf maken dus. Je weet wat je zo ongeveer in het bakje vond en de kruidendie er in horen kon ik terugvinden via onze eerste internetverbinding. Blijkt hij vers natuurlijk lekerder te zijn dan de supermarktvariant!

Wat heb je nodig
Couscous
Kippenbouillonblokje
Gebakken kipfilet
Gehakte groene en/of zwarte olijven
Gestoofde of geroosterde rode paprika (zelf doen of in een pot kopen)
Blikje mais
blikje doperwten
Verse munt, koriander en peterselie
Zout en peper
Olie en citroensap

Hoe maak je het
Couscous klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing en laten afkoelen. Ik gebruik kippenbouillon i.p.v. water
Kip, olijven en paprika fijnsnijden
Munt, koriander en peterselie (flink wat) fijnhakken
Deze ingrediënten allemaal mengen.
Op smaak brengen met zout, peper ,olie en citroensap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.