Chili con Carne

Chili is een recept uit een Mexicaans kookboek. Ik heb het wel iets aangepast. Soms, als ik wat meer tijd heb, gebruik ik verse tomaten. Om saus te maken gebruik ik altijd de goedkope tomaten uit de supermarkt. Wel zorgen dat ze rijp zijn.
De andere aanpassing de chili in het kookboek gebonden wordt met bloem. De bloem (1 afgestreken eetlepel) samen met de kruiden aan het gerulde gehakt toevoegen vlak voor de tomaten er in gaan.
Nu eten we het al jaren zonder bloem. Dan is de chili minder plakkerig en lichter. Aan jou om te proberen!

Wat heb je nodig
4 ons rundergehakt
3 blikjes kidney beans
6 tomaten of een pakje tomatenblokjes of een combinatie
1/2 teen knoflook
Chilipoeder
Komijnpoeder/Djinten
zout
Rijst
Zure room
gesnipperd uitje
geraspte kaas
Avocado in blokjes

Hoe maak je het
Tomaten ontvellen en in blokjes snijden (hoe? zie het recept van Bruschetta)
Gehakt rullen
Zout knoflook en kruiden toevoegen
Tomaten (blokjes toevoegen
even mee laten bakken en dan eht vuur wat lager.
10 min. Laten pruttelen om wat vocht te laten verdampen
Kidney beans erbij en alles warm maken
Rijst heb je ondertussen al gekookt
De toppings zure room, uitje, geraspte kaas, avocado zet je op tafel.

Chili in wording

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.